Pedagogiske besøk

Pedagogiske besøk på Nordre Lindeberg Gård er et gratistilbud for barnehager, skoler og institusjoner i Oslo Kommune.

Et pedagogisk besøk ledes av vår naturbrukspedagog. Våre pedagogiske opplegg er tilpasset UDIRs rammeplaner og ulike kompetansemål. Innhold og lengde tilpasses sesongene i fjøs og hage, samt gruppens alder og språklige nivå. Vi lager også pedagogiske opplegg på bestilling fra skoler, institusjoner og barnehager. Vi tilrettelegger gjerne oppleggene våre for barn og unge med spesielle behov.

Ønsker dere å komme på pedagogisk besøk hos oss? 
Les informasjonen på denne siden og benytt påmeldingslink under 
- ta gjerne en kikk på kompetansemålene først 😊

Alle som ønsker å besøke oss på dagtid bestille et pedagogisk besøk, det er ikke mulig å komme på titte-besøk uten å ha bestilt på forhånd. Dette gjelder titte-besøk både inne i fjøset og ute på tunet. Dette er for at dyra skal få litt hviletid i løpet av dagen, og for at vi skal ha mulighet til å kjøre maskiner og gjøre krevende driftsoppgaver der vi ikke kan ha publikum tilstede.


Kompetansemål Naturbruk, VGSFlere trinn og kompetansemål er under utvikling. Ta kontakt, så kan vi samarbeide om et opplegg til det du ønsker😊

Bestill pedagogisk besøk på
Nordre Lindeberg Gård

Påmelding til besøk hos oss til høsten (uke 35 - 39) er nå åpnet! 

Les den praktiske infoen under og bestill besøk.

Praktisk info 

Det er viktig at dere møter opp til avtalt tid. Vi tar imot flere grupper på en dag, samt at dyrene skal ha hviletid i løpet av dagen. Dersom dere blir forsinket ber vi om at dere sier ifra til naturbrukspedagogen på tlf. (+47) 457 31 953.

Dere kan spise matpakkene deres hos oss, enten på benkene ute på tunet eller inne i kafélokalet. Om dere ønsker å komme før eller bli igjen etter oppsatt tid for å spise matpakkene deres, ber vi om at dere informerer om det i bestillingsskjemaet.

Om dere er større grupper eller hele klassetrinn må dere dele opp i mindre grupper og booke besøk på ulike tidspunkt/dager, slik at dere får mest mulig ut av besøket. Husk at vi har med store, levende dyr å gjøre. For at det skal være interessant og trygt for alle anbefaler vi maks 15-20 barn/elever/brukere per gruppe. Det er mulig å komme hit med en klasse av gangen, men ikke et helt klassetrinn. 

Høsten 2024 har vi reservert ulike dager og tidspunkt for ulike besøksgrupper. Dette er for å sikre gode opplevelser for alle som kommer på besøk til oss og god dyrevelferd. Slik kan vi også tilpasse besøkene etter alder, utvikling og læreplanmål. Det er viktig at du kun booker tid som er avsatt til din målgruppe. 

Under følger en beskrivelse av de ulike besøksgruppene:

 • SMÅBARNSBESØK (1.5 time inkl. pause)
  Dette besøket er tilrettelagt for de aller minste (1 - 3 år) i barnehagen. For denne gruppen er det viktig å oppleve gjennom lukt, lyd og bevegelse fremfor fakta og historier om dyra. Når dyrene er ute på beitene (uke 35 - 39) tar vi ikke med de minste barna inn til dyra. Derfor åpner vi nå for at disse gruppene kan booke tid for å gå rundt på gården og kikke på dyrene på egenhånd. To fredager i denne perioden åpner vi for at tre og tre småbarnsgrupper kan komme samtidig, og styre besøket etter egne behov. Pedagog eller formidler vil være tilgjengelig hvis dere lurer på noe eller trenger veiledning. Disse besøkene må fremdeles bookes, ettersom vi alltid må vite hvor mange som er her på dagtid for ivareta sikkerhet og dyrevelferd. Besøkstiden inkluderer tid til å spise medbrakt matpakke.
 • Barnehage STORBARNSAVDELING (2 timer ekskl. pause)
  Dette besøket er tilrettelagt for de største barna (4 - 6 år) i barnehagen. I løpet av besøket hilser vi på alle dyrene som bor på gården. Frem til oktober er alle dyrene ute, så her må dere kle dere for å være ute. Vi har fokus på opplevelse gjennom lukt, lyd, berøring og bevegelse, krydret med fakta og historier om de ulike dyra. Vi snakker om melk når vi besøker fjøset og kikker innom melkerommet for å se hvor de blir av melka. Når vi besøker kaniner, sauer og geiter snakker vi om kjøtt, skinn og ull som disse dyra gir oss. Dere er hjertelig velkomne til å spise matpakke her før eller etter besøket, men husk å si ifra i påmeldingsskjemaet om dere ønsker dette.

 • SKOLE (4 timer inkl. pause)
  Denne besøkstiden er satt av for skoleklasser fra barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole. Besøket planlegger vi etter kompetansemålene som dere ønsker å jobbe med. Her er det viktig at lærer har dialog med oss om hva dere ønsker å jobbe med. Gården er en fantastisk læringsarena som gir endeløse muligheter til en tverrfaglig utflukt. Her kan vi regne praktisk matte, snakke om samfunn og utvikling, øve på engelske samtaler og lage deilig mat. Uansett faglig forankring jobber vi med en fenomenologisk tilnærming her på gården der vi tar i bruk alle sansene. Underveis i besøket setter vi av tid til lunsj, enten ute eller inne i kafélokalet. Vi har også et undervisningsrom med whiteboard og prosjektor som kan brukes etter avtale, som gir mulighet for å kombinere teori og praksis. Om dere er en gruppe med elever med behov for spesialpedagogisk tilrettelegging ber vi om at dere booker besøkstid for SPESIALPEDAGOGISK besøk.
 • SPESIALPEDAGOGISK besøk (1 time ekskl. pause)
  Denne besøkstiden er satt av for grupper som har spesielle behov, og som i større grad ønsker å gå rundt og oppleve gården på egenhånd. Her gjennomføres det ikke et konkret pedagogiske opplegg, men besøket følges opp og veiledes av gårdens pedagog. Egner seg godt for spesialklasser og institusjoner med elever eller brukere som ønsker å hilse på dyra og utforske gården i eget tempo. Vi kan også lage egne spesialpedagogiske opplegg på forespørsel. Dere er hjertelig velkomne til å spise matpakke her før eller etter besøket, men husk å si ifra i påmeldingsskjemaet om dere ønsker dette.

Lurer du på noe om pedagogiske besøk som du ikke finner svar på her?
Ring vår naturbrukspedagog på telefon: (+47) 457 31 953  

Bestilling av pedagogiske besøk gjøres kun gjennom påmeldingslinken under.

I bookingkalenderen er ledige tidspunkter markert med farger og tidspunkter som er fullbooket er markert med grått. 1 plass betyr ledig for 1 gruppe. 

GÅRDSPLAKATEN

Nå du er på besøk på gården er du på besøk i hjemmet til dyrene og fuglene på gården, vi ber deg derfor om å:

 • GÅ ROLIG OG SNAKK MED INNESTEMME. Da føler dyrene og fuglene seg trygge.  

 • PASS PÅ MATEN DIN SÅ IKKE DYRENE FÅR TAK I DEN. 
  Dyrene kan bli syke hvis de spiser den.  

 • DE SOM JOBBER HER PASSER PÅ AT DYRENE FÅR RIKTIG MAT TIL BESTEMTE TIDER. Da holder dyrene og fuglene seg friske.

 • BESØK DYRENE SAMMEN MED EN SOM JOBBER HER. 
  De er veldig glade i kos og kommer gjerne bort for å bli klappet. Da er det godt å ha en voksen i nærheten som kjenner dyrene.

 • VI MÅ ALLTID VÆRE SNILLE MED DYRENE. Akkurat som vi er med mennesker.