Kaninene

Kaninene på gården er av rasen fransk vedder.
De er hovedsakelig kjent for sine lange hengeører og for den store størrelsen, det er helt vanlig at de blir opp mot 6 kg tunge. På grunn av den store størrelsen egner rasen seg til matproduksjon og på gården inngår kaninene i kjøttproduksjon. Fransk vedder er en rolig kaninrase som kommer godt overens med mennesker. 
I sommerhalvåret har vi kaninene våre ute i stabburshagen og lekeparken. Lekeparken er åpen for barn og voksne i gårdens åpningstider, og er dere heldige kommer det en kanin eller tre bort til dere. 
Hvis du er rolig og klapper forsiktig kan de legge seg ned ved siden av deg og bli liggende lenge, men forsøker du å løfte dem kan de bite. 

Kaninkjøttet er svært næringsrikt, sunt og magert. 
Kjøttet har lavt fettinnhold, er proteinrikt og har en gunstig sammensetning av aminosyrer. Kaninkjøtt har høyt vitamininnhold, har svært lavt innhold av urinsyre og har dermed lavt purin innhold. Kaniner er en glimrende kilde til selvforsyning og er et klimavennlig, kortreist kjøttalternativ fra egen hagen på lik måte som honning fra bier og egg fra høner.

Ta kontakt med Norges kaninavlsforbund om du ønsker å vite mer.

HANNER


Herman

Herman kom til oss i januar 2024, og er vår nye avlshann. Han er en skikkelig koseklump.

Nils

Født på gården sommeren 2023. Først trodde vi at han var jente, så da het han Lillis, men når vi oppdaget at han var en gutt døpte vi han om til Nils. Han er kastrert, og er ordentlig glad i kos.


HUNNER


Gulla

Herman kom til oss i januar 2024, og er vår nye avlshunn. Hun fikk sitt første kull hos oss i mars, og er en veldig flink mor. Gulla fikk fem kaninunger, som alle har fått kryddernavn: Safran, Pepper, Nellik, Karri og Sennep. 

Sprett

f. 2022