Fuglene

På gården har vi fire forskjellig typer fugler. Vi har tre gjess av typen smålandsgås, to kalkuner av typen bronsekalkun, fem høner og en hane av rasen orphington og 11 papegøyefugler, der seks av disse er undulater og fem er nymfeparakitter. Fuglene er de eneste på gården som ikke er noe glad i å bli klappet og kost, men de har en viktig jobb med å legge egg og rydde og gjødsle uteområdene våre. 

GJESSENE

Vi har tre gjess av typen smålensgås, gutten Joar og jentene Jessica og Gustava. Jessica er tanta til Gustava. Om sommeren går de fritt på tunet sammen med kalkunene. Det er viktig å holde avstand til gjessene, siden de ikke er noe glade i å bli klappet. Det de derimot elsker er å bade. Gjessene har sitt eget basseng både ute på tunet og inne i fuglerommet.  

HØNER OG HANE

Hønene våre er av rasen orphington. To av høene er hvite, en av hønene er svart- og hvitspraglete og hanen vår er svart- og hvit spraglet, han har altså lik farge som to av hønene. Det er likevel mulig å se forskjell på dem, ettersom hanen har mye større hanekam på hodet, større hakelapper og store, flotte grønnaktige fjær på stjerten. 

KALKUNENE

Vi har to kalkuner av rasen bronsekalkun. Gutten vår, Konrad, er den største og mest fargerike, mens jenta vår Berit er litt mindre og ikke like fargerik på hodet. Konrad er veldig pratsom og jatter med dagen lang. Berit er mer forsiktig av seg, og dilter stort sett etter Konrad. Av og til lager hun koselige pludrelyder. 

PAPEGØYENE

Av de elleve papegøyefuglene våre er det undulaten Snø som er mest folkekjær. Han er helt hvit, og kommer ofte flyvende og setter seg på nettingen for å hilse på besøkende. Snø er kjæreste med undulaten Kiwi, som er mørkegrønn. Sammen har de fire barn, en blå undulat, en gul undulat og to lysegrønne undulater. Familien til Snø bor sammen med fem nymfeparakitter. Nymfeparakittene er grå med gult hode, og har en fjong fjær på toppen av hodet. Papegøyene våre er alltid inne, så de ikke skal fly seg bort, men de trives veldig godt i den store innegården sin der de har leker, greiner og et tre å sitte i.