Gårdsferie 2023

I uke 26, 32 og 33 sommeren 2023 arrangerte vi gårdsleir på Nordre Lindeberg Gård. Vi tok imot 40 barn mellom 8 og 12 år til en en ukes gårdsferie hver av disse ukene. Stor stas for både store og små på gården!

Alle deltakerne ble fordelt i små grupper som rullerte mellom ulike stasjoner. På denne måten fikk de lære om og delta i ulike deler av gårdslivet på Nordre Lindeberg gård. Hver stasjon ble ledet av en ansvarlig ungdom og ansatte på gården. Ungdommene hadde dette som sommerjobb og kom fra bydel Alna. Det ble tid til både jobbing, lek og moro disse ukene, totalt hadde vi 16 ungdommer og 120 barn på gårdsferie i sommer, det var stor stas med så mye liv på tunet!

De ulike stasjonene vi hadde på gården i sommer var:

KAFEEN: Hva kan vi lage til lunsj av det vi produserer på gården? Vi lager deilig lunsj til alle sammen.

GARTNERIET: Hva trengs egentlig for at et frø skal bli til en plante? Vi lærer hva et frø trenger for å vokse og hjelper til i kjøkkenhagen på gården.

FJØSET: Hvordan fungerer egentlig et melkefjøs og hva gjør dyra om sommeren? Vi hilser på kuene, blir med å slippe dem ut på beite for dagen, besøker melkerommet og møkker for kuene.

HESTENE: Hvordan tar man vare på en hest? Vi blir med på stell, fôring og mosjon av hest.

FUGLENE OG KANINENE: Hvordan steller vi for små dyr og fugler? Vi mater og rengjør hos fuglene og koser med kaninene på gården.

SAU OG ULL: Hva kan vi lage av ull fra sauene våre? Vi hilser på sauene våre og karder og tover ull til noe fint og nyttig.

GEIT OG GRIS: Hvordan steller vi for griser og geiter? Vi fôrer og koser med geitene og geitekillingene og steller hos grisene før vi gjør gjerdetilsyn.

INSEKTER: : Hva gjør insektene på gården? Vi lærer om insekter og lager insekthotell.

Du kan lese en liten oppsummering fra to av ukene ved å klikke på bildene under