Påmelding
Gårdsferie 2023

Er du mellom 8 og 12 år og har lyst til å være på Nordre Lindeberg gård hver dag i en uke?

I uke 26, 32 og 33 sommeren 2023 arrangerer vi gårdsleir på Nordre Lindeberg Gård. Vi tar imot 40 barn mellom 8 og 12 år til en en ukes gårdsferie hver av disse ukene, helt GRATIS. Gårdsferie er forbeholdt barn som bor i Oslo Kommune. Hver dag starter kl. 9 og avsluttes kl. 14:30. 

Alle deltakerne blir fordelt i små grupper som rullerer mellom ulike stasjoner slik at dere får lære om og delta på ulike deler av gårdslivet på Nordre Lindeberg gård. Hver stasjon ledes av en  ansvarlig ungdom. Ungdommen vil kunne lede deg gjennom dagen og være din kontaktperson den dagen. Ungdommene har dette som sommerjobb og kommer fra bydel Alna. Men vi skal ikke bare jobbe, det vil også bli tid til lek og moro.

De ulike stasjonene vi har på gården i sommer er (med forbehold om endringer):

KAFEEN: Hva kan vi lage til lunsj av det vi produserer på gården? Vi lager deilig lunsj til alle sammen.

GARTNERIET: Hva trengs egentlig for at et frø skal bli til en plante? Vi lærer hva et frø trenger for å vokse og hjelper til i kjøkkenhagen på gården.

FJØSET: Hvordan fungerer egentlig et melkefjøs og hva gjør dyra om sommeren? Vi hilser på kuene, blir med å slippe dem ut på beite for dagen, besøker melkerommet og møkker for kuene. 

HESTENE: Hvordan tar man vare på en hest? Vi blir med på stell, fôring og mosjon av hest.

FUGLENE OG KANINENE: Hvordan steller vi for små dyr og fugler? Vi mater og rengjør hos fuglene og koser med kaninene på gården.

SAU OG ULL: Hva kan vi lage av ull fra sauene våre? Vi hilser på sauene våre og karder og tover ull til noe fint og nyttig.

GEIT OG GRIS: Hvordan steller vi for griser og geiter? Vi fôrer og koser med geitene og geitekillingene og steller hos grisene før vi gjør gjerdetilsyn.

Tidsplanen for hver dag er som følger (med forbehold om endringer): 

 • Kl. 9:00 VELKOMMEN
  Barna ønskes velkommen. Vi gjennomfører en aktivitetslek, før vi sier hvilken gruppe som skal gå på hvilken post.
 • Kl. 9:30 DAGENS GJØREMÅL
  Ungdomsleder går sammen med sin gruppe på post og gjennomgår dagens gjøremål sammen med dem.
 • Kl. 12:00 LUNSJ
  Felles lunsj i kafeen eller utenfor kafeen som lages av kafégjengen (væravhengig)
 • Kl. 13:00 LEK OG MORO
  Organiserte aktiviteter, f.eks. volleyball, fotball, kubb, bade i spreder, se film inne hvis det er tordenvær, karde ull, male, spikke, hobbyprosjekter med tekstiler m.m.
 • Kl. 14:00 SNACKSPAUSE
  Vannmelon eller annet godt.
 • Kl. 14:15 AVRUNDING
  Gruppene samles for oppsummering av hva som er gjort. Har dere hatt en bra dag? Ble den som forventet? Hva var mest gøy? Hva kunne vært annerledes?
 • Kl. 14:30 TAKK FOR I DAG
  Foreldrene henter.


Påmelding i skjema under. 

Påmeldingsskjema gårdsferie 2023

Fyll ut skjemaet så vil vi ta kontakt med deg så raskt som mulig. 

Les informasjonen over før du sender inn påmeldingsskjema. Om du ønsker å melde på flere barn må du sende inn ett påmeldingsskjema per barn. Plassen er ikke bekreftet før du har fått mail om dette. Dette kan ta litt tid. Påmelding er bindende. Det er bare mulig å delta én uke per barn, men dersom du er fleksibel med hvilken uke barnet kan delta, krysse gjerne av for flere av ukene. Det er ikke mulig å melde seg på enkeltdager.